Individuele psychologische behandeling
Elk persoon is uniek met zijn eigen kwaliteiten, belemmeringen en valkuilen. Indien de belemmeringen zo groot worden dat ze niet meer opwegen tegen de innerlijke kracht en daarbij ook het dagelijkse functioneren beïnvloeden moet er soms van buitenaf hulp geboden worden.
Problemen die wij binnen onze praktijk vaak tegenkomen zijn: spanningsklachten, rusteloosheid, nergens zin in hebben, het hebben van weinig energie, slapeloosheid, conflicten in de (werk)omgeving, emotionaliteit, gebeurtenis(sen) in het leven die nog niet verwerkt zijn, angsten en paniekaanvallen, ziekte, verslavingen, onzekerheid, verlegenheid, eenzaamheid, somatische klachten zoals hoofdpijn en buikpijn, dwang en obsessies of een algeheel gevoel van ongenoegen. Deze problemen variëren van mild tot ernstig, maar hebben allemaal als kenmerk dat zij het leven op een negatieve manier beïnvloeden.
Herkent u ook één of meerdere van deze klachten of ervaart u andere psychische problemen, dan kan BTSW u hierin uitkomst bieden door u persoonlijk te behandelen en handvatten aan te reiken waardoor het dagelijks functioneren weer naar wens verloopt en u meer happiness ervaart.
Werkwijze:
- Aanmelding; telefonisch of per e-mail (klik hier voor de contactgegevens van de vestiging bij u in de buurt)
- Volledig invullen voorinformatie/vragenlijsten
- Intakegesprek
- Passend vervolgtraject
Door middel van een intakegesprek maakt u kennis met één van de psychologen binnen BTSW bij u in de regio. Ons uitgangspunt is dat deze persoon uw behandelaar en aanspreekpunt is gedurende het gehele traject. Middels voorinformatie/meting aan de hand van vragenlijsten en in het intakegesprek wordt uw hulpvraag duidelijk in kaart gebracht om tot een voorstel te komen voor een passend traject welk voor u op de meest efficiënte en effectieve wijze resultaat zal opleveren. Door het voeren van open gesprekken, het creëren van inzichten, nieuwe doelstellingen en een flinke dosis inspiratie helpen wij u datgene te doen waar u eerder niet uit kwam.
Binnen BTSW hebben wij de ervaring dat hoe langer gewacht wordt met passende behandeling of het actief aanpakken van problemen, des te hardnekkiger en ernstiger de verschillende problemen worden. Vaak gaan mensen pas op zoek hulp als er echt geen andere uitweg meer is of als de omgeving aangeeft dat het zo niet langer meer kan. BTSW heeft daarom korte wachtlijsten.
Psychologisch onderzoek
In het kader van de behandeling is het soms noodzakelijk psychodiagnostisch onderzoek uit te voeren, ten behoeve van indicatiestelling en daaropvolgend behandeling. Dit valt onder vergoedde zorg vanuit de zorgverzekering. Afhankelijk van uw hulpvraag worden onderzoeksinstrumenten ingezet en de resultaten opgenomen in uw behandelplan welke met u besproken wordt.
Ook kan het zijn dat u benieuwd bent naar uw intellectuele capaciteiten en kwaliteiten op beroepsmatig gebied, dan kan een objectief onderzoek u duidelijkheid geven. Tot de mogelijkheden behoren binnen BTSW o.a.: intelligentieonderzoek, neuropsychologisch onderzoek (informatieverwerking, aandacht & concentratie), persoonlijkheidsonderzoek en een beroepskeuzeonderzoek. Deze vorm van psychodiagnostiek valt echter niet onder de vergoedde zorg, maar onder particuliere zorg.Voorafgaand aan dit onderzoek wordt er altijd een intake met u gehouden om uw wensen in kaart te kunnen brengen en zo de juiste onderzoeksinstrumenten af te stemmen op de vraag. Na het onderzoek worden alle gegevens en testresultaten bekeken en verwerkt in een overzichtelijk psychologisch onderzoeksrapport. Dit onderzoeksrapport wordt vervolgens met u besproken.
Behandelmethodes
Bij BTSW wordt gebruik gemaakt van een eclectische werkwijze. Dit houdt in dat er geluisterd wordt naar de cliënt, geobserveerd wordt wie we voor ons hebben en er ingeschat wordt wat het beste bij het individu past. Sommige hulpvragen zijn daarbij het beste te behandelen middels individuele behandeling, andere het beste in een groepssetting of een combinatie van beide. Binnen de behandeling worden van verschillende behandelingsoriëntaties vanuit GGZ standaarden (oa. cognitieve of gedragstherapeutische behandeling, systeembenadering, Rationeel Emotieve Therapie) de relevante concepten overgenomen welke vervolgens geïntegreerd worden toegepast. Een handelingsplan op maat voor u als persoon is hierin het uitgangspunt.